Eindelijk de juiste medewerker voor jouw vacature 

13/02/2023 | Vacature

We kunnen er vandaag de dag niet omheen. KLM schrapte van eind oktober tot eind december bijna 3000 vluchten. De NS past de dienstregeling aan en laat standaard minder treinen rijden, om te voorkomen dat er last-minute ritten uitvallen. En zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Deze voorbeelden laten zien hoe een bedrijf inkomsten kan missen omdat er niet genoeg personeel is. 

 

Personeelstekort 

Is er bij jou op de werkvloer ook een personeelstekort? Of heb je inmiddels zoveel werk en daardoor extra handen nodig? Natuurlijk wil je ook jouw huidige werknemers binnenhouden door de werkdruk zo laag mogelijk houden. Ze kunnen tenslotte zo ergens anders, waar het beter lijkt, aan de slag. Maar die juiste werknemer vinden is als zoeken naar een speld in de hooiberg.  

 

Social Media 

Naast het personeelstekort is er nog iets waar je vandaag de dag niet omheen kunt: Social Media! Rondom het jaar 2000 niet meer weg te denken en tegenwoordig groeit iedereen er mee op, zelfs mijn moeder van 74 heeft een Facebookaccount en is soms nog handiger met WhatsApp dan mijn broer.  

Dat geeft wel aan dat Social Media een groot bereik heeft voor verschillende doelgroepen. Vandaag de dag worden er niet alleen maar leuke, grappige en persoonlijke dingen gepost, ook bedrijven weten de platforms goed te benutten. Zo is het tegenwoordig een veelgebruikt middel geworden om een nieuwe baan te vinden. Je bereikt niet alleen werkzoekenden, maar ook latent (passief) werkzoekenden.

Latent werkzoekende zijn niet actief op zoek naar een nieuwe baan, maar staan vaak wel open voor een nieuwe uitdaging. De perfecte catch, want een latent werkzoekende verlaat niet zomaar zijn huidige baan. Hij of zij komt naar jouw bedrijf, omdat jouw werk beter bij zijn/haar ambities past. Dus val op! En laat zien wat jouw bedrijf zo leuk maakt om voor te werken.  

 

Social Noot helpt 

Heeft jouw bedrijf geen kennis of tijd om zich met Social Media bezig te houden? Geen paniek! Social Noot kan jou helpen. Wij zorgen voor een vacature met een aantrekkelijke inhoud waar wel reacties op komen. En zetten jouw bedrijf in de spotlight om de juiste potentiële kandidaten aan te spreken.   

Dus draai het eens om! Hoe fijn zou het zijn als die speld in de hooiberg jou weet te vinden?  

Wil je meer weten over de Recruitment Pakketten van Social Noot, lees hier dan even verder.

 

Sanne van Lieshout

×